Selectează o Pagină

INVENTORI

Titlu proiect:

Sistem inteligent pentru evaluarea și monitorizarea calității infrastructurii rutiere și a căilor de rulare

Descriere proiect:

Sistem flexibil care utilizează(Utilizăm) echipamente de măsurare de ultimă generație, completate de un sistem informatic de tip HPC (High Performance Computing), necesar proceselor de corecție a erorilor și de prelucrare a imaginilor, prin intermediul Inteligenței Artificiale. Tehnologiile de ultimă generație însumează trei module de măsurare a calității infrastructurii rutiere:
  • Modul de măsurare a profilului longitudinal al suprafețelor de rulare;
  • Modul de măsurare a profilului transversal al suprafețelor de rulare;
  • Modul de tip Ground Penetrating Radar pentru scanarea subsolului infrastructurilor critice de tip pod/podeț și a barajelor.
În completarea modulelor menționate, este implementat un ecosistem de senzori inerțiali cu 9 grade de libertate, în vederea măsurării vibrațiilor și deplasării în spațiul tridimensional, utilizat pentru procesul de corecție a erorilor. Natura flexibilă a sistemului este dată de posibilitatea de a fi conectat la o componentă de transmitere a datelor fără fir. Sistemul oferă o imagine de ansamblu a procesului și a rezultatelor monitorizării în timp real, face posibilă verificarea procesului de monitorizare și facilitează extragerea datelor necesare unui sistem de asset management, utilizat de potențialii beneficiari.
FINANȚARE

Program Operațional Competitivitate 2014-2020

PERIOADA DE IMPLEMENTARE

2023

BUGET

21.416.382,67

COD PROIECT

156432

WEBSITE:

inventori.lightning-net.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informații detaliate despre celelate programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro.